Nestekaasun käyttö on turvallista, kun laitteet on muistettu huoltaa ja niitä käytetään oikein. Nestekaasulla voidaan hoitaa matkailuperävaunussa tai -autossa ilman ja veden lämmitys, ruuan valmistus ja kylmäsäilytys. Nestekaasulla toimivia käyttölaitteita ovat mm. liesi, jääkaappi ja lämmittimet.

Nestekaasun käyttöön liittyy tiettyjä riskejä, kuten häkävaara sekä kaasuvuodot ja -räjähdykset. Onnettomuudet voi kuitenkin välttää käyttämällä laitteita oikein ja ohjeiden mukaisesti.
Nestekaasulaitteistoille kuuluu suorittaa kerran vuodessa koeponnistus, josta saa tarkistustarran. Esimerkiksi vakuutusyhtiöt vaativat vahinkojen korvausten yhteydessä, että nestekaasulaitteiden tarkistus on suoritettu asianmukaisesti. Kaasulaitteet pitää tarkistuttaa hyväksytyllä huoltoliikkeellä. Säännöllinen huoltotarkastus ehkäisee laitteiden toimintahäiriöitä ja varmistaa, että laitteet toimivat asianmukaisesti.

Akm-Asennus Ky on Tukesin hyväksymä huoltoliike (lupanro. 4543/39/2013). Teemme nestekaasulaitteistojen koeponnistuksia Pieksämäen alueella sekä myös laajemmin Keski-Savon alueella sopimuksen mukaan.

Ota yhteyttä

Puhelin 040 755 5110

Sähköposti: akm.asennus(at)gmail.com